2014. augusztus 13., szerda

Siklás

Zürich HB, információs monitor
Az elmúlt hetek esőzései alatt többször is láthattuk a "Korlátozások a vonatközlekedésben" című monitoron a korlátozás okaként az "Erdrutsch" azaz földcsuszamlás megjelölést. Általában szerencsére vonat épp nem szokott arra járni, amikor megcsúszik a hegyoldal: a veszélyt még időben észre szokták venni, hogy le tudják állítani a forgalmat. 
Kisiklott. Kép: 20 Minuten
Kép: Kantonspolizei Graubünden
Sínen közlekedő tűzoltóautó
Ma délután sajnos a híres piros Rhätischer Bahn az egyik járata pont rosszkor volt rossz helyen, és a Thusis és Tiefencastel közötti szakaszon meglazult hegyoldalnak sikerült kisiklatnia a szerelvényt. A hegyoldalban haladó vonat három kocsija hagyta el többé-kevésbé a pályát, az egyik megindult a völgy felé, de csodával határos módon fennakadt a fák között. A mentőalakulatok ettől függetlenül búvárokkal is készültek arra az esetre, ha a kocsi esetleg belecsúszna az azon a szakaszon felduzzasztott Alora folyóba csúszna, de végül szerencsére nem volt rájuk szükség. 
A baleset környéke nagy vonalakban: Chur, Tiefencastel, Thusis
A baleset nagyjából a völgyben lerakott piros térképtűnél történt. Nem egy egyszerű terep
A vasútvonal Google Street View-n is bejárható, a baleset valahol itt történt

A vonaton utazó 140 utasból csak 11 sérült meg, ebből 8 svájci, 2 japán, 1 ausztrál. A balesetet épségben megúszó utasok kénytelenek voltak a sínek között visszagyalogolni egy tisztásra, ahonnal aztán buszokkal a tiefencasteli iskolába szállították őket. 
Sétáló utasok. Kép: twitter
Tíz érintett utasnak még várnia kell a csomagjára, a mentőalakulatok ugyanis továbbra is veszélyesnek tartják a hegyoldalon egyensúlyozó kocsikba való belépést a laza talajviszonyok közepette.
A vonal még 2 napig marad járhatatlan, ennyi idő alatt próbálnak meg végezni a helyreállítással. 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...